Haberler

"Kılıçdaroğlu'nun aklına da..."

Haber Tarihi: 10 Eki 2014

"Kılıçdaroğlu'nun aklına da..."

Başbakan, Kılıçdaroğlu’nun yeni tezkere teklifini sert sözlerle eleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Bingöl’de silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan emniyet müdürü Atalay Ülker’i hastanede ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan konuşmasında “Yaptığı sorumsuzluktur ve tarihe geçecek bu kritik dönemde yapılan bir ihanettir. Kılıçdaroğlu’nun aklına ihtiyacımız yok” dedi.

Şehit polislere rahmet dileyen Davutoğlu, “Atalay bey emniyet camiasında çok sevilen bir güvenlik görevlimiz. Bingöl esnafı ve halkına moral ve güven verebilmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bu saldırıya maruz kaldı. Bu kahramanlığı unutulmayacaktır. Atalay Bey’in durumu iyi, şuuru yerinde. Kısmi müdahalede bulunuluyor” diye konuştu. Atalay Ülker’in eşi ile de konuştuklarını söyleyen Davutoğlu “ O da kahraman bir hanımefendi, eşinin vazifesinin şuurunda” dedi.

“Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ihanettir”

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun sadece Kobani’yi kapsayan sınır ötesi askeri hareketı içeren yeni tezkere teklifine de tepki göstererek “Kılıçdaroğlu’nun yaptığı sorumsuzluk ve ihanettir. Kimse IŞİD’e yardım yaptığımız söylentilerini ispat edemez. Belgesiz konuşarak devleti asılsız söylentilerle itham etmek bir ana muhalefet partisine yakışmaz. Kobani için yeni bir tezkere çok komik bir teklif… Yarın IŞİD’in Haseki’ye saldırması halinde her bir il ve ilçe için ayrı ayrı tezkere mi çıkaracağız. Facia yaşanırsa sorumlusu Esad’dır” ifadelerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu rüya görüyor”

Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine devam eden Davutoğlu “ Kulağı duymuyor ama bir kez daha sesleniyorum. Türkiye IŞİD’e de Esad rejimine de karşıdır. Zarar görenlere tazminat verilsin diye yeni bir teklif getiriyor. Böyle zamanlarda devlet otomatik olarak terör mağdurlarının yanındadır. Türkiye’deki mevzuatı da bilmiyor. Bütün vatandaşlarımızın zararları tanzim edilecek. Kılıçdaroğlu’nun aklına ve fikrine ihtiyacımız yok. Sadece sussun. Biz gece boyu uyumazken Kılıçdaroğlu rüya görüyor.