Haberler

Öcalan Neler İstedi Neler

Haber Tarihi: 18 Eki 2014

Öcalan Neler İstedi Neler

Teröristbaşı Apo'nun Devletten İstekleri Bitmiyor

Türkiye birkaç gündür yine çözüm süreci ve Abdullah Öcalan'ı konuşuyor... Çünkü HDP Öcalan'ın önce hükümet tarafından baş müzakereci ilan edildiğini açıkladı. Hükümet kanadından bu iddiaya anında yalanlama gelse de HDP boş durmadı bu iddiasına bir de resmiyet kazandırmak için İmralı'da Öcalan'a sekretarya isteğinde bulundu. Bu istekle kafalar iyiden iyiye karışırken hükümetin ne cevap vereceği merakla bekleniyor!

Baş müzakereci mi değil mi tartışmaları devam ederken şimdi de Abdullah Öcalan için tartışma yaratacak bir istek geldi.

Kobani protestoları ve Bingöl’de iki polisin şehit edilmesi sonrası çözüm süreci devam ediyor mu tartışmalarını yeniden gün yüzüne çıkardı. Hükümet çözüm süreci devam ediyor derken. Abdullah Öcalan'da hükümeti doğrularcasına anında diyalog çağrısında bulundu.

Öcalan'ın açıklamaları sonrasında HDP, Abdullah Öcalan'ın hükümet tarafından baş müzakereci olarak kabul dildiğini açıkladı.

Hükümet tarafından baş müzakereci iddiasına yalanlama gelse de HDP baş müzakereci çıkışlarının resmiyet kazanması için atağa geçti ve bu defa Öcalan'a sekretarya isteğinde bulundu.

Sekretarya isteği kabul edilecek mi yoksa hükümet kanadında geri mi dönecek bilinmez ama HDP’nin peş peşe yaptığı açıklamalar kafalarda soru işareti bıraktı.