Haberler

Üçüncü göz heyeti belli oldu

Haber Tarihi: 21 Kas 2014

Üçüncü göz heyeti belli oldu

Son günlerde en çok konuşulan gündem maddesi Çözüm Süreci.Kobani olaylarının başlamasıyla durma noktasına gelen süreç HDP'nin açıklamalarıyla yeniden başladı.Çözüm sürecini takip edecek 11 kişilik heyet belli oldu.Üçüncü göz heyetinde oldukça tanıdık isimler göze çarptı. Bu isimlerden biri ünlü aktör Kadir İnanır oldu.İnanır'ın yanında Akdeniz Bölgesi Başkanı Fırat hİsarcıklıoğlu, Can Paker, Yılmaz Ensaroğlu, Deniz Ülke Arıboğan gibi birçok tanıdık isim göze çarptı.

Çözüm Süreci kapsamında olan Öcalan'ın isteği olan İmralı'da bir sekreteryanın oluşturulması da hayata geçiriliyor.Sekreteryadaki iki isimde belli oldu.Eski DEP Milletvekili Hatip Dicle Ceylan ile Demokratik Özgür Kadın Hareketinden Ceylan Bağrıyanık olacak.HDP Grup Başkanvekili Pervin Budan ise 5 mahkumunda Öcalan'a sekreterlik yapacağı açıklandı.

Abdullah Öcalan bu belirlenen isimlere onay vermesi dahilinde kesinleşecek. Bunun yanında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş CHP'ye zeytin dalı zatıı. ''CHP'nin izleme heyetine isim önermesi konusunda çağrı yapmaya kapalı değiliz.' dedi.

Öte yandan Şırnak Cizre ilçesi ve Hakkari Yüksekova ilçesinde kepenk kapattırma, hendek kazmalar ve yaşanan olaylar esnaf ve iş adamlarını isyan ettirme noktasına getirdi.