Haberler

Ünlü İş Adamını Kaybettik!

Haber Tarihi: 5 Ara 2014

Ünlü İş Adamını Kaybettik!

Koç Grubu’nda en üst düzey profesyonel yöneticilikten emekli olmuş olan Uğur Ekşioğlu tedavi görmekte olduğu Amerikan Hastanesinde hayata gözlerini yumdu.

Ordu Mesudiye ilçesinde 1936 yılında dünyaya gözlerini açan Ekşioğlu’nun babası polis memuru Zeki Osman Bey idi. Babasının görevi nedeniyle İstanbul’a gelen Ekşioğlu ilk yıllarında oldukça zorlansa da alıştıkça ailesine de katkıda bulunmak için çıraklıktan simit satmaya bir çok iş yaptı.

Beyoğlu Erkek Lisesi’nde okuyan Uğur Ekşioğlu, bu okulda ki başarısı sayesinde Vehbi Koç ile tanıştı. Koç, o yıllarda okulların en başarılı öğrencilerini çalışmaları için gruba davet ediyordu. 1958’de bizzat Vehbi Koç’un katıldığı mülakattan başarıyla çıkan Ekşioğlu, yurtdışına gitmek istemesine rağmen Koç’ta çalışmaya ikna oldu. Beko’da satış temsilcisi olarak başladığı grupta, Aygaz’ın, Beko’nun, Arçelik’in bayi sistemlerinin temelini attı. Dil öğrenmek için gittiği Londra’da General Elektrik’te çalışan Ekşioğlu, döndükten sonra Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Koordinatörlüğü yaptı.

1990’da Holding’in otomotiv hariç Sanayi Grubu Başkanlığı görevini üstlenen Ekşioğlu, 1996’da 60 yaşını doldurarak emekli olduğunda Koç Holding İcra Komitesi Başkan Vekilliği yapıyordu. Lise yıllarında tutkuyla bağlandığı futbola da Süleyman Seba ile BJK yönetiminde yer alarak katkı yaptı. Süren Ekşioğlu ile evliliğinden üç çocuğu bulunan Ekşioğlu, emekli olduktan sonra kendi şirketi Timsan’ı kurmuştu.