Haberler

İki Bakandan İstifa

Haber Tarihi: 21 Eki 2014

İki Bakandan İstifa

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ettiler
Japonya’da iki kadın bakan haklarında çıkan yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etti. Ülkenin başbakanı halkın karşısına çıkıp herkesten özür dileriz dedi. Yolsuzluk iddiaların gerekçesiyse seçim döneminde kendisini destekleyenlere bedava sinema bileti dağıtmak ve yemek partileri düzenlemek için siyasi fonları kullanmak.
İki bakan haklarındaki yolsuzluk iddiaları çıktı diye istifa etti. Başbakan halkın karşısına çıktı. Herkesten özür diledi.
Japonya’da ülkenin parlayan yeni siyasilerinden olan ticaret, ekonomi ve sanayi bakanı Yoko Obuchi hakkındaki yolsuzluk iddaları nedeniyle istifa etti.
Yolsuzluk gerekçesiyse seçim döneminde kendisini destekleyenlere bedava sinema bileti dağıtmak ve yemek partileri düzenlemek için siyasi fonları kullanmak. Ayrıca güvenlik görevlilerini şahsî konutunu koruması için görevlendirmesi oldu.
Bi diğer istifa eden bakan ise Adalet Bakanı oldu. O da seçmenlerine kâğıttan yapılma yelpazeler dağıttığı için geçen hafta muhalefet milletvekillerinin hedefi oldu. Bunun üzerine bakan Midori Matsushima kabinedeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Bakanların istifasını bir basın toplantısıyla duyuran başbakan Shinzo Abe ise, bakanları kendisinin ataması nedeniyle sorumluluğun da kendisinde olduğunu belirterek halktan özür diledi.