Haberler

İstanbul'da Milli Saraylar Skandalı!

Haber Tarihi: 22 Kas 2014

İstanbul'da Milli Saraylar Skandalı!

İstanbul'daki Milli Saraylarda ki restaurant ve kafeterya gibi işletmelerin AK Partili isimlere ve yakınlarına ihale usullerine aykırı olarak işletmeye verildiği ortaya çıktı. CHP’nin talebi üzerine meclis başkanı Cemil Çiçek, konuyu incelettireceğine söz verdi. Milli Saraylar ile ilgili bu çarpıcı gelişmeleri CHP'li Malik Ecder Özdemir, Tvem'e anlattı.

Gözler İstanbul'un incileri Milli Saraylarda... Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kontrolündeki Milli Sarayların, turizm gelirlerinden AK Partililerin çıkar sağlandığı iddiası gündemde…

Meclis Başkanlık Divanı'nda CHP'li vekiller Rıza Yalçınkaya ve Malik Ecder Özdemir, ellerindeki belgelerle Milli Saraylardaki restaurant ve kafeterya işletmelerindeki usulsüz tabloyu ortaya koydu.

CHP'nin tespitine göre; o akrabalık ilişkileri ise dikkat çekici. Dolmabahçe Saat Kule kafeterya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın halasının oğlunun çocuklarınca işletiliyor.

Yıldız Parkı içerisindeki mekan ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun amcasının oğlu Mehmet Soylu'ya verilmiş.

CHP'li Malik Ecder Özdemir, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in milli saraylardaki bu yolsuzluğu denetleme ve son verme sözü verdiğini söyledi. Özdemir, Çiçek'in sözünü tutacağından yana ise umutlu.