Haberler

''İstikrarın devam etmesi gerekiyor''

Haber Tarihi: 12 Ara 2014

''İstikrarın devam etmesi gerekiyor''

Cumhutbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da TOBB'da konuştu. Ekonomi ve dış siyasetle ilgili önemli açıklamalar yapan Erdoğn, ''Ekonomiyi yakından takip edecek ekonominin tüm tarafları ile istişareleri sürdürüp sorunları dinleyecek ve çözüm üreteceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

12 yıldır süren istikrarın bugünden sonrada devam etmesi gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni bir makina gibi düşünün. Bazı yerleri dönüyor bazı yerleri dönmüyordu. Her tarafından ses gelen bir makina idi. Bizim 12 yılda en başta yaptığımız bu makinadaki parçaları uyumlu bir şekilde eşit bir şekilde çalıştırmak oldu. Asla ama asla bu makinanın eskisi gibi çalışmasına izin vermemeliyiz. İçeriden ce dışarıdan gelen saldırıları iyi anlayacağız iyi analiz edeceğiz ve buna hep birlikte karşı çıkacağız.

Son bir kaç yıldır Türkiye içeriden ve dışarıdan çok ciddi saldırılara uğradı. Sanmayın ki bu operasyonlar şahsıma veya belli bir kitleye yönelikti. Bu operasyonların hedefinde Türkiye Cumhuriyeti vardı. Bu operasyonlar ile sizlerin ekmeği hedef alınıyor. Bu operasyonları yapanlar için eski Türkiye çok daha iyiydi, çünkü daha fazla kazanıyorlardı. Türkiye'yi hiçbir şekilde rakip olarak görmüyorlardı.

Göreve geldiğimizde büyük bir mücadele ile faizleri tek haneye düşürdük. Enflasyonu da yüzde 30'lardan tek haneye indirdik. Gelinen noktada hala yeterli mi hayır daha da düşmesi lazım. Bizim huzurumuz yatırımlara bağlı, yatırım yapılmaz ise vay halimize...Türkiye yatırımlarına dur dememeli, dur dememesi için faizlerin düşük olması gerekiyor.