Haberler

''Biz bu oyunu bozacağız''

Haber Tarihi: 7 Ara 2014

''Biz bu oyunu bozacağız''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asırlık ağaçlar kesildi neredesiniz tencere tavacılar konuşun bakayım" dedi.Çırağan Sarayı'ndaki genel kurulda konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

FERGUSON VE GEZİ OLAYLARI

Gezi Parkı olaylarına değinen Erdoğan, "Eğer Gezi olayları kontrol edilmemiş bastırılmamış olsaydı acaba Türkiye bugün nerede olurdu? Bu soruyu sormazlar, bu sorunun cevabını vermezler. Bu sorunun Mısır'da Ukrayna'da cevabı verildi. İşte Ferguson olayları. Hali görüyorsunuz, elinde silahı yok. Adamı yatırıyorlar yere ve kafasını yere vuruyorlar. Nefessiz bırakıyorlar, öldürüyorlar. Silah milah hiçbir şey yok.Bizim burada polisimiz kalkıp da vatandaşı mı öldürdü? Silah mı çekti? Polisi neredeyse bitirecekleri anda polis kendini savunmayacak mı? Kadıköy'den başlayıp Taksim Meydanı'na gelen zat, oradaki 12 ağacın yeri değiştirildi kesilmedi. Ama Yalova'daki ağaçlar kesildi. 250'yi aşkın ağaç kesildi. Ağaç değil mi? Neredesin sen, nerede çevreciler, nerede o Taksim'de yürüyenler. Asırlık ağaçlar kesildi, neredesiniz tencere tavacılar konuşun bakayım" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'ENGELLİ' YANITI

Erdoğan, "Defalarca söyledim Türkiye'de muhalefet partilerinin üzerinde, medyanın üzerinde çok ciddi şantaj baskısı var" dedi.
"Hiçkimse kusura bakmasın ben burada cevabını vermek zorundayım" diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da engellilerle bir araya geldiği toplantıda söylediği sözleri eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana muhalefet partisinin genel başkanı çıktı. Hafta içi adaba, edebe sığmayacak laflar konuştu. Bir engelli kardeşimiz "zihinsel engelli değil mi" diye soru soruyor. Onun da verdiği cevabı... cumhurbaşkanının zihinsel engelli olduğunu söylemek lütuftur gibi söylüyor, o akılsızdır diyor. Bunu söyleyen kim, ana muhalefetin başı. Böyle bir siyasetçi olur mu? Engelli kardeşlerimizle yapılan bir toplantıda bunları söylüyor. Ancak ve ancak kaset ve şantaj böyle birini öyle bir partinin başında tutabilir. O kaset de olmasaydı bundan genel başkan falan olmazdı" diye konuştu.


"PARALEL YAPI ÜZERİNE DAHA FAZLA GİDECEĞİZ"

"Ulusal güvenliğimizi tehdit eden vatanına ihanet içinde olan her yapı Milli Güvenlik Kurulu'nda ele alınır. Ve onun gözünün yaşına bakılmaz" diye konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Paralel yapı böyle bir yapıdır. Üzerine gittik, gidiyoruz. Daha fazla gideceğiz. Milli Güvenlik Kurulu'nda bu kararı aldık. Neydi bu? Legal görüntü altında illegal faaliyetler gösteren pararlel yapı orada bu şekilde zikredilmiştir ve bunlarla mücadele tavsiye kararı alınmış, hükumetimiz de bu tavsiye kararına uyarak onlar da Bakanlar Kurulu kararını çıkarmıştır" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI ELEŞTİRİLERİ

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili eleştirilere cevap veren Erdoğan, "Büyüklerimiz çok güzel şeyler söylemişler. Bunlardan biride şu, itibardan tasarruf olmaz. Çünkü gelenler gidenler oraya bakıyor. Burada bir itibar var buradan tasarruf olmaz" dedi.
Erdoğan, "Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılıyor. Yalanlar.. Sanki burası benim kişisel sarayım. Dünyayı da gezmemiş, bilmiyor. Devlet yönetimi nedir anlamaz. Çünkü SSK'yı nasıl batırdığını bilirsiniz. 1000 odalı değil. Yanlış biliyorsunuz. 1150 küsür odası var" diye konuştu."Ben vatandaşımızı buraya almaya başladım" diyen Erdoğan, "Burası milletin sarayı bana ait değil. Milletin sarayını hazmediyorlar. Birisi çıkıyor bakıyorsun 1 milyar dolardan bahsediyor. Biri daha farklı birşey... Bunlara koltukların hesabı yok filan diyorlar. Buckingam Sarayı sadece restorasyona giriyor, nedir rakam 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bunlara benzer ne saraylar var. Bunlar Türkiye'nin büyümesine karşı...Marmaray'da karşılardı. Kendileri kullanmadı ama cumhurbaşkanı adayları Marmaray'ı kullandı. İsteseler de istemeler de biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

YAVUZ BİNGÖL'ÜN SÖZLERİYLE İLGİLİ TARTIŞMALAR

Yavuz Bingöl'ün sözleriyle ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, "On yıllarca boyu fikir özgürlüğü dediler, mahalle baskısından şikayet ettiler. Şu anda kimin özgürlükçü, kimin baskıcı olduğunu hem millet görüyor hem insanlık görüyor" dedi.
Erdoğan, "30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda çok değerli bir sanatçımızla, Yavuz Bingöl'le Yemen türküsünü birlikte söyledik. Aman Allahım o sanatçımıza söylemediklerini bırakmadılar. Çözüm süreci toplantısına katıldığı için yapmadıklarını bırakmadılar.
Şu anda Türkiye'nin o büyük sanatçısını linç etmek için ellerindeki her vasıtayı kullanıyorlar. Niye; sen nasıl olur da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile nasıl böyle bir fotoğraf verirsin. Böyle bir zihniyet olabilir mi?
Hani siz sanata değer veriyordunuz hani siz sanatçının yanındaydınız. Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu böyle bir şey olabilir mi? Sizin söylediklerinizi söylemedikleri zaman tu kaka diyeceksiniz" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buna sadece bu sanatçımıza değil, hakikati söyleyen bütün herkese yapıyorlar. En son Alev Alatlı
'ya da bunu yaptılar. Akil İnsan heyetinde yer alan bir çok sanatçıya, gazeteciye, düşünüre de yaptılar. He yaparlarsa yapsınlar Ahmet Kaya'nın bu ülkeden mahzun ayrılışıyla yüreğimiz yandı. Çatallarla porselen tabaklarla onu o gece o törenden kovduklarını hatırlayın" diye konuştu.
Erdoğan, "Ve ertesi günlerinde gazetelerinin köşelerinde her türlü hakareti yazanlar, şimdi ise ben yazmadım diye manevra yapan maalesef ruh kökü sakat tipler var. Hala aynı şeyleri yazıyorlar. Bakıyorsunuz şimdi beni başbakanımla karşı karşıya getirecek.. buna benzer yazılar yazıyor. Biraz terbiyeli ol ya biraz edep adap bil. Bunlarda bu yok. Başbakan dürüst, yolsuzluk yapmaz, cumhurbaşkanı yolsuzlukların içinde... Neyin var, ne belgen var. Neye dayanarak bunu söylüyorsun. Biz yolsuzluklar içerisinde buraya gelmeseydik senin ve patronunun bu ülkedeki yolsuzlarını ortaya çıkaramazdık. şimdi onların cevabını versin özellikle petrol şirketleri, hangi bankaları soymak suretiyle sahip oldukların herkes biliyor. çünkü bunlar hükümeti istedikleri gibi kendileri yönettiler. Manşetler attılar. Bizi yönetemedikleri için saldırıyorlar" şeklinde konuştu.

"BİZ BU OYUNU BOZACAĞIZ"

Merkez Bankası'nın faiz politikasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kadar yüksek faizle yatırım olur mu? Maliyet düşer mi? Bunu çözeceğiz. Bu mantıkla enflasyon düşmez. Türkiye'de en fazla kazanan sekör finans. Neden? Çünkü garibanın parasını topluyor. Bunu çözeceğiz. Buna izin vermeyeceğiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faiz belasından bu ülkeyi kurtarmaya mecburuz. Büyümeyi sağlamak için yatırım yapmamız lazım, üretim sağlamamız lazım Faiz enflasyon sebep netice ilişkisidir. Enflasyon sebep değil neticedir. Ama enflasyonu sebep olarak gösterip faizi netice olarak gösteriyorlar. Kimi aldatıyorsunuz ya. Yatırımcı ülke bu faiz oranlarını düşürmeye mecburdur. 4,6'ya geldik faizde. İniyoruz 2'ye doğru falan. O arada Gezi olayları başladı. Bu manidar değil mi? Çünkü Türkiye'nin sıçrayacağını gördüler. Türkiye'de en çok kazanan sektör finans sektörüdür. Bu oyunu biz bozacağız. Eski Türkiye'nin tekelleri tek tek ortadan kalkıyor. On yıllar boyunca yüzümüzü Ortadoğu'ya dönmemizi engellediler. Ortadoğu'nun tüm zenginliklerini sömürdüler. Biz yüzümüzü oraya döndüğünde eksen kayması, yeşil sermaye dediler, bataklık diyerek üzerimize gelmeye kalktılar. Hamdolsun eski Türkiye'nin tüm tekelleri tek tek kalkıyor. Sanatı medyayı ellerinde tutan tekeller tek tek sarsılıyor. Ekonomiyi elinde tutan ulusal ve uluslararası tekeller de gücünü kaybediyor. Söylentilere dedikodulara algı operasyonlarına aldanmayın Türkiye ekonomisi sağlam temellerle gidiyor" dedi. Erdoğan'a konuşmasının ardından plaket takdim edildi.

ASKON BAŞKANINDAN GEZİ YORUMU

Genel kurulun açılış konuşmasını ise ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca yaptı. 2023 hedefleri doğrultusunda yol aldıklarını belirterek, "Ülkemizin önüne çıkan ve çıkarılan gerçek engeller oldu. Hepsini aşmayı başardık. Son engeller Gezi ile başladı, 17-25 Aralıkla devam etti. 6-7 Ekim tuzu biberi oldu. Biz zaten Suriye ve göç olayları ile uğraşıyorduk. Bütün bunların hiç biri bizi duraksatmadı. Milli iradeye itibarımızdan Gezi'de tavırlıyız, 400 bin ağaçla mukabele ettik. Hepiniz de destek verdiniz, teşekkürlerimi sunuyorum. Anlaşılan o ki, bu tür operasyonlar bitmeyecek. Bütün bunlara rağmen yine de şartlarımızı çok iyi değerlendirmeli ve mutlaka iyi bir gelecek projeksiyonu doğru yapmalıyız" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ ESASLI"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, Türkiye'de 2015 seçimlerinden sonra değişimlerin olacağını vurgulayarak, "Başkanlık sistemi esaslı yeni bir anayasa olmak üzere Siyasi partiler yasasının, seçim yasasının ve meclisin iç tüzüğünde değişiklik olmak üzere demokratik adımlarını atacak yeni bir tarz değişikliğine gitmek durumunda kalacak" diye konuştu.