Haberler

''Maden sizin yüzünüzden kapandı''

Haber Tarihi: 26 Ara 2014

''Maden sizin yüzünüzden kapandı''

Çorum'da bir maden ocağından Bakanlık tarafından faaliyetleri durduruldu. Denetim sonucu yeraltındaki maden ocağının durudulma kararının ardından işçiler ve patron arasında gerginlik yaşandı.

OLay üzerinde CHP il Başkanı Cengiz Atlas ve bir grup partili sabah saatlerinde madeni ziyaret etti. Başkan ve yetkililer işçiler konuşurken maden sahasına gelen patron Hüseyin Güler madenin kapatılmasını CHP'lilerden bildi ve ocağı terk etmelerini istedi.

Yetkililer ve partililer arasında gerginlik yaşandı. CHP İl Başkanı hiçbir iş yerinin kapatılmasında yana olmadıklarını ifade etti.

''Kapatın diye siz demediniz mi?''

CHP'li yetkililerin söyledikleri üzerine ''Maden ocağını ben mi kapattım diyen'' Güler, “Sizin CHP’li meclis üyeleri Dodurga hakkında sürekli demeç verip Dodurga’yı ‘denetleyin, kapatın, kapatın’ diye siz kendiniz demediniz mi? Bütün işçiler duysun. Bir de gelmişsin işçiye destek veriyorsunuz. Olmaz ki yazık. Siz kendiniz kapattırdınız bu ocağı. Ben işçiyi çıkarmış mıyım? Ben işçiyi çıkarmamışım. Hala benim işçimdir. Hepsi burada. Dün benim servisim gitti buraya geldiler tekrar dönüp gittiler. Ben çıkarmadım ki işçiyi. İşçi benim hala da çalışıyor” şeklinde konuştu.

"BENİM İŞ YERİMİ TERK EDİN"

Konuşmasını bitirdikten sonra Güler, “Benim işyerimi terk edin. Benim işyerime giremezsiniz” diye CHP’lilerden maden sahasından gitmelerini istedi. Bunun üzerine Atlas, “Sinirlenmeyin. Biz terk ederiz. Maden sizin biz gideriz” diyerek karşılık verdi.

"MİLLETİ GALEYANA GETİRMEYE HAKKINIZ YOK"

Güler’in “Sizin milleti galeyana getirmeye hakkınız yok. Bu maden ocağının çalışmasını istemiyorsunuz” sözlerine ise Atlas, “yanılıyorsunuz” şeklinde cevap verdi. CHP heyetinin ilçeye dün de geldiğini belirten Güler, “Siz dün de geldiniz milleti galeyana getirdiniz. Ben denetimden korkmuyorum. 13 yıldır işçilerimiz çalışıyor. Böyle bir şey olmaz. Siz işverene böyle mi davranıyorsunuz? Burası benim iş yerim. İşçinin ekmeğiyle oynuyorsunuz. 13 yıldır bir şey olmadı. Biz işçiyi riske atmıyoruz” ifadelerini kullandı. Atlas, son olarak “kibarca kovulduk” dedi.