Haberler

'Esad'ın düşmesine izin vermeyeceğiz'

Haber Tarihi: 10 Eki 2014

'Esad'ın düşmesine izin vermeyeceğiz'

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamda, Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirilerek “Beşar Esad’ın düşmesine asla izin vermeyeceğiz” denildi.

Türkiye’nin Suriye politikasına İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan sert tepki gösterdi. İranlı yetkili, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın düşmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “Suriye’ye karşı oluşturulacak uçuşa yasak bölge veya yabancı askeri güçlerin Suriye topraklarına girmesi gibi yanlış hamlelerin kötü sonuçlara yol açacağı konusunda Türkiye’yi uyardıklarını” söyledi.

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde düzenlenen “Irak ve IŞİD’e Karşı Uluslararası İttifak” konulu panele katılan Abdullahiyan burada yaptığı konuşmada Esad’ın düşmesine asla izin vermeyeceklerini belirterek “ABD, IŞİD’e saldırmadan önce Beşar Esad’ın hakim olduğu topraklara saldırı planlarının olmadığına ilişkin bize bilgi verdi. Ancak bu konuda onlara güvenmiyoruz ve bölgemizde cereyan eden gelişmeleri yakından takip ediyoruz. ABD ya da başka bir ülke tarafından Suriye topraklarına müdahale ya da Suriye’nin milli egemenliğine karşı oluşturulacak uçuşa yasak bölge gibi girişimlerin bir çok kötü sonuca neden olacağıyla ilgili Türkiye’yi uyardık” dedi.

IŞİD saldırılarının hedefi olan Kobani Kürtleri ile ilgili de konuşan Abdullahiyan, gerekli yardım girişimlerinin başlatıldığını ve bölge ülkeleriyle görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.