Haberler

14 yaşındaki çocuk öyle bir plan yaptı ki...

Haber Tarihi: 28 Ara 2014

14 yaşındaki çocuk öyle bir plan yaptı ki...

Cani örgüt Işid'in elinden kurtulmak için müthiş bir plan yaptı ! 14 yaşındaki çocuğun zekasına hayran kalacaksınız. Işid'in elinden şeytanca bir planla kaçmayı başardı.Dünya basını onu konuştu.

Usaid Barho henüz 14 yaşında bir suriyeli..Yüzlerce çocuk gibi sözde islam devleti ışid için savaşmak için kandırıldı ve ışid kampına katıldı.Ancak çok geçmeden barho ışid'in islamla alakası olmadığını anladı.Ölümü göze alarak kendince bir kaçış planı hazırladı.

İslama inandığım için ışid'e girdim. Halifeliğe katılacağımızı söyleyerek bizi kandırdılar. Şiilerin kafir olduğunu beynimize işleyerek onları öldürmemizi istediler.Militanlar tarafından ona iki seçenek sunulmuştu. Küçük cocuk ya savaşcı olacaktı ya da intihar bombacısı.Barho intihar bombacısı olmayı seçti.Çünkü ona göre ışid'den kurtulmanın tek yolu buydu.

İntihar bombacısı olan küçük cocuğun üzerine bombalar yerleştirildi.O da saldırıyı gerçekleştirmek için gittiği yerde bombanın pimini çekmedi.Güvenlik güçlerine teslim oldu.ve böylece özgürlüğüne kavuşmuş oldu.

Onun bu cesurca ve kurnazca hareketi dünya basınında geniş yer buldu.New york times ve the mirror gazetesi barho'yu manşetine taşıdı.Barho şimdi önce annesine kavuşmak ardından da türkiye'de okumak ve doktor olmak istiyor.

Öte yandan ışid'in infazlarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez sihirbaz olduğu gerekçesiyle ırak'ta bir kişinin kafasını keserek infaz etti. Caniler o anların fotoğraflarını internete yükledi.