Haberler

17 Aralık Takipsizlik Kararı

Haber Tarihi: 18 Eki 2014

17 Aralık Takipsizlik Kararı

Türkiye’yi Sarsan 17 Aralık Rüşvet Ve Yolsuzluk Operasyonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Reza Zarrab, Eski Bakanlar Muammer Güler İle Zafer Çağlayan’ın Oğulları Barış Güler Ve Salih Kaan Çağlayan,,  Ve Eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın Da Aralarında Bulunduğu 53 Kişi İçin Takipsizlik Verdi. Aslan'ın Evinde Bulunan Paraların Da Valiliğe Gönderilmesine Karar Verildi. Böylece Türkiye’yi Derinden Yarlayan 17 Aralık Ve 25 Aralık Dosyaları Da Kapanmış Oldu.

Türkiye’yi sarsan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna takipsizlik kararı verildi.

Aralarında Ebru Gündeş’in kocası Reza Zarrab, eski bakanlar Muammer Güler ile Zafer Çağlayan’ın oğulları Barış Güler ve Salih Kaan çağlayan ile eski Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan’ın da olduğu kişiler hakkında soruşturma açılmıştı.

Operasyona 19 Aralık’ta dördüncü savcı olarak atanan, 29 Ocak’tan itibaren de soruşturmayı tek başına yürüten Ekrem Aydıner, dosyayla ilgili kararını verdi.

11 ay süren incelemenin ardından dosyayla ilgili takipsizlik kararı veren Aydıner, kararının gerekçesinde, soruşturmanın yasadışı başlatıldığını vurguladı. Ayrıca Aydıner isnat edilen suçların oluşmadığı belirtti.

Halk Bankası genel müdürü Arslan’ın dosyasının ise İstanbul valiliğine gönderilmesine karar verildi.

Aslan’ın evinden çıkan paraların da İstanbul valiliğine gönderilmesine hükmedildi.

Aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da olduğu yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun 2.ayağı olan 25 Aralık operasyonuna da 2 Eylül’de takipsizlik kararı verilmişti.

Yani Türkiye’yi derinden sarsan 17 ve 25 Aralık operasyonları bu kararla birlikte kapanmış oldu.