Haberler

AB İlerleme Raporu Açıklandı

Haber Tarihi: 9 Eki 2014

AB İlerleme Raporu Açıklandı

Türkiye'nin Avrupa Birliği 2014 yılı karnesi açıklandı. Çözüm süreci kapsamında atılan adımlar ve suriyeli sığınmacılara yapılan yardımlardan övgüyle bahsedilen karnede, yargı ve medya dersleri zayıf not aldı...

6 ilde sokağa çıkma yasağının uygulandığı bir günde açıklanan ilerleme raporunda "Çözüm süreci Güneydoğudaki münferit tansiyonlara rağmen devam etti." denildi.

"Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara paha biçilemez desteği nedeniyle övülmelidir" denilen raporda, yargının bağımsızlığı tarafsızlığı ve etkinliği konusunda ciddi endişelere vurgu yapıldı.

AB ilerleme raporunda medya eleştirisi ise sürpriz olmadı. Kamu görevlilerinin açıklamalarının medya ve basın üzerinde gözdağı etkisi oluşturduğu, muhabirler ve editörler hakkında soruşturmalar başlatıldığı ve çok sayıda gazetecinin işten çıkartıldığı vurgulandı.

Anayasa mahkemesine "DİREN" diyen Avrupa Birliği Yüksek Mahkemenin Youtube, Twitter yasakları ve Hrant Dink cinayeti gibi kamuoyunda büyük tartışma yaratan davalarda önemli kararlara imza attığı belirtildi. Raporda ayrıca HSYK ile ilgili anti demokratik düzenlemelerin iptal edilmesine de vurgu yapıldı