Haberler

AK Parti vekiline büyük tepki

Haber Tarihi: 13 Kas 2014

AK Parti vekiline büyük tepki

Tunceli'de halk Ak Parti milletvekilinin TOKİ'den 'alt gelir grubu' için yaptırılan konutlardan ev aldığını öğrenince tepki gösterdi.

Çemişgezek ilçesinde TOKİ, aile fertlerinin toplam geliri 2 bin 600 lirayı geçmeyen 'alt gelir grubu' vatandaşları konut sahibi yapmak için 2009 yılından itibaren konut projesi başlattı. Birinci etap konutlardan sonra 2011 yılında 4 bloktan oluşan 98 daireli ikinci etap projeye başlandı. Kullanım alanı 75 metrekarelik konutlar satışa çıkarıldı. Başvurular da Çemişgezek Belediyesi kanalıyla alındı.

Başvuru formunda istenen belgeler arasında 'hane halkı gelirinin en fazla net 2 bin 600 TL geliri olduğunu kanıtlayan belgeler' de istendi. Toplam 69 bin 100 liraya mal olacak daireleri alanlar peşinatı yatırıp, kalanını 15 yılda ödemek üzere TOKİ ile sözleşme imzaladı.

Dönemin Çemişgezek Belediye Başkanı AK Parti'li Metin Levent Yıldız ile Çemişgezekli olan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ın da bu konutlardan aldığı ortaya çıktı. AK Parti'den 3 dönemdir İstanbul Milletvekili olan ve memleketi Çemişgezek'e yaptığı hizmetlerden dolayı adı AK Parti'li belediye tarafından TOKİ konutlarına giden caddeye verilen Mustafa Ataş, konutlardan B1-3 blok 6'ncı kat 23 numaralı dairenin sahibi oldu.

Alt gelir gurubuna ait vatandaşlar için yapılan konutlardan Milletvekili Mustafa Ataş’ın bir daire almasına tepki gösteren vatandaşlar, Ataş’ın daireyi fakir bir vatandaşa vermesini istedi. Çemişgezek’te yapılan TOKİ evlerinden milletvekilinin daire almasını eleştiren Hüseyin Yoluk, bir milletvekilinin alt gelir grubuna yönelik yapılan konutlardan ev almasının çok acı bir şey olduğunu söyledi.

Milletvekili Ataş’ın fakir vatandaşlar için yapılan konutlardan ev almasını yakıştırmadığını ifade eden Musa Turan ise milletvekilinin bu konutu iade ederek özür dilemesi gerektiğini savundu.