Haberler

AKP'ye 53 fire lazım

Haber Tarihi: 14 Oca 2015

AKP'ye 53 fire lazım

4 eski bakanın isminin karıştığı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında Meclis Genel Kurulunda yapılacak yüce divan oylamasında geri sayım başladı. Ancak komisyonun Ak Partili üyeleri tarafından hazırlanan rapor bir türlü milletvekillerine dağıtılamadı.

Komisyon üylereine internet ortamında gönderilen rapor henüz basılamadı. Ancak dağıtımında kargaşa yaşanması üzerine Tbmm Başkanı Cemil Çiçek devreye girdi.Çiçek, raporun meclie başkanlığı tarafından milletvekillerine dağıtılacağını duyurdu.Raporun sonuç bölümünde delillerin usulsüz yollarla toplandığı iddia edildi ve rüşvet iddiaları için dava açmayı gerektirecek kadar yeterli şüpheye ulaşılamadığı belirtildi

Yüce divan oylamasının en geç 29 Ocak'ta yapılması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlığında 19 Ocak'ta yapılacak Bakanalar Kurulu toplantısından sonra oylamanın yapılacağı düşünülüyor. Oylama günü Tbmm Tv'nin de yayında olmaması hesaplanıyor.

Meclis'te gizli yapılacak oylamada Yüce Divan'a sevk için en az 276 evet oyu lazım. Bu durumda muhalefetin 223 oyuna Ak Parti'den 53 fire eklenmesi gerekiyor.risk almak istemeyen Ak Parti oylama öncesi tüm milletvekillerini yakın markaja aldı.