Haberler

Ajan Gazeteci Öldü!

Haber Tarihi: 20 Eki 2014

Ajan Gazeteci Öldü!

İran merkezli Press tv kanalının muhabiri Suruçta hayatını kaybetti. Bir trafik kazasında ölen gazetecinin daha önce yaptığı yayınlarda Türk istihbaratı, ajan olduğumu düşünüyor sözlerini Sarfetmesi İran'da geniş yankı buldu. Gazetecinin kanalı bu ölümün sıradan bir kaza olmadığını iddia etti.

"Türk istihbaratı ajan olduğumu düşünüyor" diyen gazeteci öldü!

ABD vatandaşı gazeteci Serena Shim, İran'ın Press TVF kanalında çalışıyordu. Kobani'de yaşananları takip etmek için kameramanıyla  birlikte Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine geldi. Günlerdir Kobani'deki çatışmaları Suruçtaki tepelerden aktarıyordu. 30 yaşındaki gazeteci kimliği ve plakası bilinmeyen bir beton mikserinin çarpışması sonucu hayatını kaybetti.

Shim’in çalıştığı Press tv bunun sıradan bir kaza olduğuna inanmıyor. Kanaldan yapılan açıklamaya bakılırsa Shim Türkiye'de tutuklanma korkusu yaşıyordu.

Kanal bu iddiasını "Shim'in Türkiye'nin IŞİD’e karşı tutumunu eleştirmesi nedeniyle Türk istihbaratçıları tarafından casuslukla suçlanıyordu. Elinde ayrıca Türkiye'den Suriye'ye dünya gıda örgütü ve diğer gayri resmi tırlarla giriş yapıldığının fotoğrafları vardı." sözleriyle destekledi...

Shim'in ailesi ise 30 yaşındaki kızlarının ölümünü hukuki mecralara taşıyacaklarını söyledi.