Haberler

Akiller Fire Verdi

Haber Tarihi: 20 Eki 2014

Akiller Fire Verdi

Çözüm sürecı kapsamında akıl insanlar yenıden devrede.. Ancak bıiraz fireyle...Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların, "akil insanlar heyeti"nde yer alan isimlerle buluştuğu toplantıya heyetteki üyelerden bir kısmı geldi.. Bazılarıysa  toplantıya davetli olduğu halde katılmadı.. Kim onlar?

Dönemın Başbakanı Erdoğan zamanında ilk defa yapıldı.. Katılımı da sonrasıda çok konuşuldu tartışıldı.. Bu kez ki akiller toplantısı fire verdi.

Çözüm sürecinde yine akiller devrede... Ama Davutoğlu'nun "akil insanlar heyeti" ile buluştuğu toplantıya bazı isimler, davetli oldukları halde gelmedi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisi'ndeki toplantıya Can Paker, Muhsin Kızılkaya, Oral Çalışlar, Etyen Mahçupyan, Nihal Bengisu Karaca, Hülya Koçyiğit ve Kadir İnanır ilk gelen isimler arasında yer aldı.

Toplantı 10 saat sürdü.. Toplantı sonrası açıklamalar da önceki gibiydi... Ama merak edilen bütün akiller toplantıya katıldı mı? 63 akil insanın 63'une de davetiye gönderildi... Ama gelmeyenler vardı ? Peki kimdi onlar?

Toplantıya 63 akil insan'ın hepsi davet edilse de 9 kişi zirveye gelmedi. Akdeniz bölgesi heyetinden Lale Mansur, Ege bölgesi heyetinden Erol Ekici ve Baskın Oran, Güneydoğu Anadolu heyetinden Murat Belge ve Yılmaz Erdoğan, Karadeniz bölgesi heyetinden Şemsi Bayraktar ve Kürşat Bumin, Marmara bölgesi heyetinden ise Orhan Gencebay ve Yücel Sayman davete katılmadı