Haberler

Almanya'da Eylem

Haber Tarihi: 9 Eki 2014

Almanya'da Eylem

Hamburg'da bir cami yakınlarında toplanan yaklaşık 400 kadar kürt, IŞİD protestosu yapmak istedi. Ancak selefiler izin vermedi. Bölgede olaylar büyüyünce olaya polis müdahale etti.

Işid'in Kobani'yi her an ele geçirebileceği endişesi Almanya'daki kürtleri sokağa döktü. Hamburg'da bulunan bir cami yakınlarında toplanan yaklaşık 400 kadar kürt, IŞİD protestosu yapmak istedi. Bunun üzerine kısa sürede bir o kadar da selefi, cami yakınlarında bir araya geldi. Ellerinde demir çubuklar ve kesici aletlerin olduğu belirtilen selefilerle eylemciler arasındaki atışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Polis göstericilere tayzikli suyla müdahale etti. Olaylarda, çok sayıda kişi yaralandı.

Öte yandan, Almanya'nın bir başka kentinde de önceki gün karşı karşıya gelen Ezidilerle Radikal İslamcılar arasında, dün bir kez daha kavga çıktı. 400 kadar Ezidi ile 100 dolayında Radikal İslamcı arasında kavga çıktı. Taş, şişe ve sopaların kullanıldığı kavgaya polis biber gazı ve copla müdahale etti. Bölgede olayların sürmesinden endişe ediliyor.