Haberler

Bakan'dan Müjde...Doğalgaz İndirimi Geliyor

Haber Tarihi: 1 Ara 2014

Bakan'dan Müjde...Doğalgaz İndirimi Geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat  Zeybekci’den müjdeli haber geldi, Bakan petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaz fiyatlarına da yansıyacağını ifade etti. Denizli'de gerçekleşen doğalgaz temel atma törenine katılan Zeybekci, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Putin'in yakın zamanda Türkiye gerçekleştireceği ziyarete değinen Bakan, Putin’in ziyaretinin gündem maddelerinden birininde “doğalgaz” olduğu ve konuyla ilgili görüşmelerin yapılacağını bildirdi. Doğalgazın Rusya’dan temin edilmesinin fiyatlara da yansıyacağının altını çizdi.

Petrol Fiyatlarının düşüşünün ardından sıranın doğalgaz’a da geleceğini vurgulayan Zeybekci, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarındaki bu seviyenin korunacağı, önümüzdeki yıl da devam edeceği yönünde beklentimiz var. Bunun doğalgaza yansıması da kaçınılmaz. Onun için bir iyileşme olması beklentiler dahilinde.

Bunun ocaktan itibaren de oluşması muhtemel. Rusya Devlet Başkanı Putin geldiğinde bu gündem maddeleri içinde var. Zaten ben evvelsi gün oradaydım, ön hazırlık görüşmelerini tamamladık. İnşallah yarın her iki ülke için de güzel bir dönem başlayacak. Bizim de Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı ile imzalayacağımız önemli bir anlaşma olacak.

Bundan sonra Rusya ile Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinde çok daha farklı, yani karşılıklı menfaatlerin korunması, dünyanın yeniden çizilen ekonomik haritaları içinde her iki ülkenin de etken bir şekilde birlikte yer alması ile ilgili yaptığımız çalışmalar var. Önümüzdeki günler güzel gelişmelere nasip olacak."