Haberler

Binali Yıldırım'dan 'Ak Saray' yorumu

Haber Tarihi: 11 Ara 2014

Binali Yıldırım'dan 'Ak Saray' yorumu

Eski Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Saray'ının maaliyeti hakkında da konuşan Yıldırım, bu duruma sert çıkıştı.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları:

Binlerce hastane, havaalanı yaptık. Marmaray yaptık, 3.Köprü'yü yapıyoruz.Dedik ki Türkiye büyük ülke. Bu ülkenin büyüklüğüne yakışır bir yer olsun. Bunu yapmak ayıp mı? Şahsi bir iş de değil. Burada bir dönem sayın cumhurbaşkanımız görev yapacak. İlerde başkası görev yapacak.Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km’lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir.
50 kilometrelik maliyeti kadar yer yapmışız. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır.Bu tartışmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAKİ BAŞKANLIK SAYISI

Bir takım değişiklikler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nde yeniden yapılanmaya gidildi. 6 tane veya 7 tane başkanlık vardı bu 13’e çıktı. Genel sekreterlik yardımcılığı 3’ten 4’e çıktı. Yatırım İzleme Dairesi’nde Türkiye’nin 2023 hedeflerindeki mega projeleri, yeni ele alınacak projeler burada incelenecek, bu projelerde aksaklık yaşanıyorsa bununla ilgili hükümet nezdinde gerekli girişimler yapılacak.
Anayasanın 103. Maddesi cumhurbaşkanının yetkilerini yazmış. O şartlara uygun hareket edilirse hiçbir çatışma olmaz