Haberler

Bir grup, gazete binası önüne pankart bıraktı

Haber Tarihi: 14 Oca 2015

Bir grup, gazete binası önüne pankart bıraktı

İstanbul güne, Cumhuriyet Gazetesi'nin matbaasına düzenlenen baskınla uyandı... Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun bugünkü sayısında yer alan karikatürlerin bir bölümünü yayınlayan gazete, halktan önce polisle buluştu! Aynı görüntüler, Ankara'da da yaşandı. Ardından da tepkiler geldi…

12 çalışanını kanlı baskında kaybeden Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun özel sayısı bugün satışa çıktı. Cumhuriyet gazetesi de, Charlie Hebdo'nun özel sayısında çıkan karikatürlerin bir bölümünü yayınlama kararı alınca; emniyet güçleri harekete geçti... Polis gece yarısı, Cumhuriyet Gazetesi'nin İstanbul'daki matbaasına baskın düzenledi. Dağıtıma çıkmaya hazırlanan kamyonlar, polis tarafından durduruldu.

Ardından da gazetenin bir nüshası basın savcısına gönderildi. Nüshanın incelenmesinin ardından kamyonların matbaadan çıkmasına izin verildi.

Şişli'deki gazete binası ile güvenlik çemberine alındı. Zırhlı araçların bile gazete önünde bekletildiği o anlarda, cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Sabah saatlerinde kapanan yolları kullanarak işe ve okula gitmek isteyen çok sayıda vatandaş geri dönmek zorunda kaldı. Yaklaşık sekiz saat sonra, gazete önündeki güvenlik çemberi kaldırıldı; cadde yeniden açıldı.

Aynı saatlerde Ankara'da da hareketlilik vardı. İçlerinde Cumhuriyet'in de bulunduğu gazeteleri taşıyan kamyonlar, 40 dakika bekletildi. Yine burada da, gazete binası önünde geniş çaplı önlemler alındı. Kimliği belirsiz bir grup ise, gece yarısı gazete önüne pankart bıraktı.