Haberler

Devletin zirvesi cenazede buluştu!

Haber Tarihi: 16 Eki 2014

Devletin zirvesi cenazede buluştu!

Vefat eden emekli Orgeneral Doğan Güreş’in cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılırken, Erdoğan’ın eski başbakanlardan Tansu Çiller ile bir süre sohbet ettiği görüldü.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş'in naaşı, Kocatepe Camisinde düzenlenen cenaze töreninin ardından Cebeci Askeri Mezarlığında defnedildi.

88 yaşında vefat eden Güreş'in cenazesinde, Cami avlusunda Güreş'in eşi Efser Güneş ve yakınları, taziyeleri kabul ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski Genelkurmay başkanlarından emekli orgeneraller Hilmi Özkök ve Işık Koşaner ile kuvvet komutanları, camiye gelişinde Güreş'in yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. 

Kocatepe'deki cenaze törenin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek ve diğer katılımcılar, aileye tekrar başsağlığı diledikten sonra camiden ayrıldı. 

Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başbakanlardan Çiller, kısa sohbeti gözlerden kaçmadı. 

Tansu Çiller, camiye girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir vatan evladını, bir değerli komutanı yitirdik, hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.

Camideki törene, garnizonda görevli general, subay, astsubay ile emekli komutanlar ve çok sayıda vatandaş da katıldığı görüldü.