Haberler

Diyarbakır'da 1 Şehit!

Haber Tarihi: 29 Eki 2014

Diyarbakır'da 1 Şehit!

Diyarbakır'da bir astsubay maskeli 2 kişinin saldırısına uğrayarak şehit oldu. Diyarbakır'da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan astsubaya hain bir saldırı düzenlendi. Maskeli saldırganların askere arkasından yaklaşarak başına ateş ettiği haberi bildirildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan astsubayımız tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Olay Diyabakır'a bağlı merkez Bağlar ilçesi Körhat Caddesi üzerinde gerçekleşti. Çarşamba günleri kurulmakta olan semt pazarında bugün saat 16.30 sıralarında gerçekleşen olayda, Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda görevli olduğu belirtilen ve adı henüz açıklanmayan astsubay şehit düştü. Saldırganların eşi ile birlikte pazarda alışveriş yapan astsubayı başına ateş açarak ağır yaraladığı bildirildi.

Saldırganlar olay yerinden hızla kaçarken, astsubaya ilk müdahele olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı. İlk müdahelenin ardından yaralı astsubay Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Astsubay burada yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Polis saldırganları yakalamak için kapsamlı bir operasyon başlattı. Bölgeye çok sayıda Özel Harekat Timi sevk edildi.