Haberler

Ehliyette Yeni Düzenleme

Haber Tarihi: 31 Eki 2014

Ehliyette Yeni Düzenleme

"Ehliyetler için yeni düzenlemelere hazır olun".... Bu uyarı milli eğitim bakanlığı tarafından özel sürücü kurslarına yapıldı. 9 olan ehliyet sınıfı 17'ye çıkartılıyor. Otomatik vites araç kullananlara ayrı ehliyet verilmesi ise tartışmalara neden oldu..  Ehliyetlerle ilgili yeni düzenlemeler tamamlandığında sürücü ve sürücü adaylarını pek çok değişiklik bekliyor.

Sürücü adayları ve ehliyet kursları hazır olun.  Çünkü ehliyetlerle ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Düzenlemelerın sebebi ise avrupa birliğine uyum..

Yeni düzenlemede en önemlı değişiklik,  9 olan ehliyet sınıfı 17 sınıfa çıkartılıyor.. Otomatik viteslı araçlar için de ayrı ehliyetler geliyor. Bu tartışmalara neden oldu..

Otomatik vites kullananlara b1, düz vitese alışkın olalara ise b tipi ehliyet verilecek.. Otomatik vites ehliyetı alan adaylar daha sonra düz vitese geçmek isterse yeniden ehliyet alması gerekecek.

Yapılacak değişikliklerden biri de aday sürücü uygulanması. Ehliyetini yeni alan sürücü adayları 1 yıl boyunca aday sayılacak ve k sınıfı ehliyet verilecek. Ayrıca sürücüler her 10 yılda bir belli kontrollerden geçirilerek ehliyetlerini yenileyecek.

Yeni ehliyet sisteminde yönetmelik yasada yer alan yeni hükümlerin nasıl uygulanacağını bütün ayrıntılarıyla düzenleyecek. Halen ehliyet sahibi olanları yeni koşuların kapsamı dışında tutuluyor.