Haberler

Erdoğan'a tweet attı başı yandı

Haber Tarihi: 13 Kas 2014

Erdoğan'a tweet attı başı yandı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Temmuz 2014'teki Bursa'da gerçekleştirdiği mitingden bir gün önce Twitter'da attığı tweet ile Erdoğan'ı hedef gösteren Kudret Kaçar (42), 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Bursa ziyaretinden bir gün önce 'TC Kudret Kaçar' adlı Twitter kullanıcısı 'Tabancası olanlara duyurulur. Cuma günü Tayyip Bursa'ya geliyor, işini görün' şeklinde bir tweet attı. Çok sayıda kullanıcı tarafından da retweet edilen mesaj sonrası polis harekete geçti. 'TC Kudret Kaçar' adlı kullanıcıyı takibe alan polis aynı gün Kudret Kaçar'ı gözaltına aldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan Kaçar, "Boş bulundum attım" şeklinde ifade verdi. Bekar olduğu öğrenilen Kaçar, 'halkı suç işlemeye alenen tahrik' suçundan çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Twitter'dan suikast çağırısı yaptığı iddiasıyla tutuklanan ve 3 gün sonra tahliye edilen Kudret Kaçar hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. "Suç işlemeye alenen tahrik ve silahlı tehdit" suçlarından 5 yıl hapis talebiyle açılan davanın karar duruşmasında Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Kaçar, pişman olduğunu belirterek, "Suç işleme amacım yoktu" dedi. Mahkeme, Kaçar'ı 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi, hükmün açıklanmasını erteledi. Kaçar, 5 yıl içerisinde herhangi bir suça karışmazsa dava düşmüş olacak.