Haberler

Facia teknesi karaya çekildi

Haber Tarihi: 4 Kas 2014

Facia teknesi karaya çekildi

İstanbul Boğazı’nın Rumeli Feneri açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batmasıyla denize savrulan 43 kişiden, 24 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi sağ olarak kurtarıldı. 13 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tekneden 3 kişinin çıkarıldığını belirten arama kurtarma görevlisi Hüseyin Karadayı, insanların botta istiflendiğine dikkat çekti. Teknenin içinde dip dibe bulanan 3 kişinin aynı aileden olduğu ve hayatlarını kaybedene kadar birbirlerinden ayrılmadıkları düşünülüyor.

İstanbul Boğazı’nda içinde 43 mültecinin olduğu teknenin batması ile ilgili ulaşılamayan 13 kişiyi arama çalışmaları dün havanın kararmasıyla büyük ölçüde sona ermişti. Günün aydınlanmasıyla birlikte Rumeli Feneri açıklarında arama-kurtarma çalışmaları yeniden başladı.


Gece boyunca deniz yüzeyinden yapılan aramalara sabah saatlerinde uçak ve helikopterler de destek verdi. Sabah saatlerinde Rumeli Feneri açıklarında yeniden başlayan çalışmalarda henüz kimseye ulaşılamadı. Kayıp 13 kişiyi bulmak için çalışmalar sürüyor.

“Batan bottan 3 kişi çıktı”

Dün arama çalışmalarının dalga boyunun 4 metreyi aşması, elverişsiz hava şartları ve havanın kararması sebebiyle durduğunu belirten Mahalli Afetler Koordinasyon Acil Kurtarma ekibinden Hüseyin Karadayı batan teknenin kıyıya çekildiğini söyledi. Tekneden biri çocuk, biri kadın toplam 3 kişinin çıkarıldığını aktaran Karadayı, “Teknenin içerisinde insanları istiflemişler. Bugün hava daha iyi. Kaptanla birlikte 13 kişi kayıp. Çalışmalar birazdan başlayacak. Aynı zamanda karadan da yoğun bir arama çalışması yapılacak” dedi.