Haberler

HDP Genel Merkezi'nde bıçaklı saldırı

Haber Tarihi: 4 Kas 2014

HDP Genel Merkezi'nde bıçaklı saldırı

HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş, parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Saldırgan E.A Altındağ’da akrabasının evinde gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, Karataş’ın uğradığı bıçaklı saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Tuncel, “AKP partimizi hedef gösterdi. HDP PM üyemiz Ahmet Karataş Ankara il binamızın önünde saldırıya uğradı. Boğazı kesildi. Durumu ağır” dedi.

HDP’den ilk açıklama

HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, “Henüz tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak, sabah partiye geleceğini söyleyen bir kişinin telefonunun ardından bu saldırı gerçekleşiyor. Muhtemelen, doğrudan partimizi hedef alan bir saldırıydı. Burada hükümeti, HDP’ye yönelik açıklamalarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Saldırgan yakalandı

HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’ı bıçakla yaralayan zanlı E.A yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa’daki parti binası önünde Karataş’ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A’yı, Altındağ’da akrabasının evinde gözaltına aldı.

Zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.