Haberler

Hasan Ferit Gedik İçin Yürümek İstediler Ama...

Haber Tarihi: 24 Kas 2014

Hasan Ferit Gedik İçin Yürümek İstediler Ama...

Hasan Ferit Gedik, İstanbul Maltepe'de uyuşturucu satan çetelere karşı yürüyüş sırasında vurularak öldürülmüştü. Gedik için bugün Ankara'da bir grup gösterici Adalet bakanlığına yürümek istedi. Ancak polis göstericilere izin vermeyince olaylar çıktı. Ankara sokakları karıştı.

Hasan Ferit Gedik için Adalet bakanlığına yürümek istediler. Polis izin vermeyince ortalık karıştı.Polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Hasan Ferit Gedik 29 eylül 2013 tarihinde İstanbul Maltepe'de uyuşturucu satan çetelere karşı yürüyüş sırasında vurularak öldürülmüştü. Ankara sıhhiye'de bir araya gelen halk cephesi üyeleri, Hasan Ferit Gedik için protesto gösterisi düzenledi. Grup Adalet bakanlığına yürümek istedi. Ancak grubun önünü çevik kuvvet ekipleri kesti. Bunun üzerine polisle eylemciler arasında arbede çıktı. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından grup, metrodan bakanlığa gitti. Eylem nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındı.

Chp İstanbul milletvekili Mahmut Tanal da eyleme destek verdi.Burada açıklama yapan grup temsilcileri, Gedik'in zanlılarının yakalanmasını ve çetelere karşı mücadele edilmesini istedi.