Haberler

Hayatımızı değiştirecek yenilikler

Haber Tarihi: 21 Eki 2014

Hayatımızı değiştirecek yenilikler

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında hayatımızı değiştirecek düzenlemeleri açıkladı.

Dün yapılan ve yaklaşık sekiz saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 12 yıllık AKP iktidarı döneminde bir ilk yaşanmış ve açıklama yapılmamıştı.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada “Açıklamalar Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, bugün TBMM AKP Grup Toplantısı’nda yapılacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu sivilde ve bürokraside birçok değişiklik öngören yeni düzenlemeyi açıkladı.

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

*** “Bu toprakları Kerbela’ya çevirmek isteyenlere bir daha izin vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde etnik ve mezhep temelli katliamlara, katillere bu topraklarda yer olmayacak. Bunu böyle bilmeleri lazım.”

*** “Pasaport alacak olan bundan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gitmeyecek, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne gidecek. Böylece sanki pasaportla yurtdışına çıkan her vatandaş potansiyel suçluymuş gibi Emniyet kapılarında pasaport ya da ehliyet için beklemeyecek.”

*** “Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının atama ve sicil bilgileri doğrudan İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak”

*** “Şiddete dönüştürülen her türlü eylem suç sayılacak. Yani, ‘Toplantı gösteri yürüyüşü yapacağız, fikirlerimizi ifade edeceğiz…’ Çok güzel, edin. Ama elinize molotof kokteyli aldığınız anda toplantı ve gösteri hakkı biter, şiddet eylemi başlar. O andan itibaren, ‘Ben toplantı ve gösteri hakkımı kullanıyorum, bana müdahale edemezsin’ diyemez kimse”

*** “Birileri için tek norm dışarıda demokratik ülkelerdeki uygulamalarsa işte demokratik ülkelerdeki uygulamalar. Kimse çıkıp da bu uygulamalardan sonra molotof kokteylini savunmaya cüret etmesin. Avrupa’daki basın yayın organları da bu konular yasalaştığında ‘Türkiye otoriterleşiyor’ diye yaygara yapmaya kalkmasınlar.”

*** “Bonzai ve diğer uyuşturucu işi yapanlar terör muamelesi görecekler. Her biri birer teröristtir”

*** “(Gözaltı süresine ilişkin yeni düzenleme) Bizim getirdiğimiz teklif, Avrupa’daki en düşük uygulamayı alıyor, polis 24 saat tutabilsin, savcı da bunu en fazla 48 saate uzatabilsin ve 4 gün içinde de hakim huzuruna çıkma zorunluluğu zaten var, bu gerçekleşsin.”

*** “Devrim mahiyetinde bir reform yapıyoruz. Kolluğun görevlerini nasıl kullandığını denetlemek amacıyla AB standartlarına uygun bir şekilde Kolluk Gözetim Komisyonu kurulacak.”