Haberler

IŞİD bu kez çarmıha gerdi

Haber Tarihi: 19 Eki 2014

IŞİD bu kez çarmıha gerdi

IŞİD konumlandığı yerlerin fotoğraflarını çekerek ticari bunları satan 17 yaşındaki Abdullah el-Buşi, sokak ortasında çarmıha gerilerek infaz edildi.

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü kan donduran bir infaz daha gerçekleştirdi. IŞİD, casuslukla suçladığı gencin, çektiği fotoğrafları 500 Türk Lirası karşılığında sattığını iddia ettiği genci çarmıha gererek infaz etti ve gencin bedeni üzerine de gerekçesini yazdı. Gencin bedenini 3 gün boyunca kentin meydanında sergileyen kanlı terör örgütü, insan hakları örgütlerinden büyük tepki aldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi infazın Halep’te gerçekleştiğini açıkladı.

Twitter’da paylaşılan infaz görüntüsünde gencin boynuna asılan bir yazı görülüyor. Yazıda, din değiştirdiği iddia edilen gencin IŞİD’in Suriye’deki bir askeri üssüne ait fotoğraf karşılığında 500’er Türk Lirası para aldığı için 3 gün boyunca çarmıha gerilmiş şekilde bekletildiği ileri sürüldü.

Suriyeli aktivist grup tarafından “Rakka sessizce katlediliyor” etiketiyle Twitter’da yayınlanan dehşet verici fotoğrafın, hem IŞİD yanlıları hem de IŞİD karşıtları tarafından sık sık paylaşıldığı öğrenildi.