Haberler

Işid Sorumlusu Serbest

Haber Tarihi: 13 Eki 2014

Işid Sorumlusu Serbest

Halis bayuncuk. Nam-ı diğer Ebu Hanzala. Herkes onu Türkiye'nin Işid sorumlusu olarak tanıdı. El Kaide operasyonu kapsamında 14 ocak'ta tutuklandı. 3 gün önce ise salıverildi. Peki neden tahliye edildi? Tahliye'nin arkasında yatan gerçek ne?

Halis bayuncuk…

Cihatçılar arasında Ebu Hanzala rumuzuyla tanınıyor. El Kaide operasyonu kapsamında 14 ocakta tutuklandı.10 ekimde ise süpriz bir şekilde tahliye edildi.

Bayuncuk serbest bırakıldı ancak tahliyesi kafaları karıştırdı.

 Cezaevinden salıverilmesi çeşitli spekülasyonlara yol açtı.İddiaya göre, Bayuncuk'un tahliye olmasında, AK Parti hükümetinin etkili olduğu belirtiliyor. Peki Bayuncuk ''49 rehineye karşılık mı ? Serbest bırakıldı. Ya da batılı ülkelerin ve muhalefetin sürekliği dillendindirdiği gibi hükümet IŞİD'e destek mi veriyor ? Sorular şimdilik yanıtsız, fakat söylentiler çok fazla

Işid'ın Türkiye sorumlusu olarak da bilinen Bayuncuk, Van merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan 13 kişiden biriydi. Operasyonda Bayuncuk'a ait Suriye'deki kamplarda çekilmiş bazı görüntüleri ele geçirilmişti. 

Ele geçirilen görüntülerden Bayuncuk'un, Türkiye'yi de cihat alanı olarak ilan ettiği öğrenilmişti. Hedef olarak ise İstanbul'u göstermişti.