Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan sert mesaj

Haber Tarihi: 17 Kas 2014

Kılıçdaroğlu'ndan sert mesaj

"ALLAH ALLAH DİYEN İKİ TARAF BİRBİRİNİ ÖLDÜRÜYOR"

Suriye'de 'Allah, Allah' diye birbirine saldıran iki tarafın bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, iki Müslüman tarafın birbirini öldürdüğünü 'birilerinin' ise ellerini ovuşturduğunu anlattı.

CHP Lideri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu tabloyu kabul edemeyeceğini ifade ederek Türkiye'de 2 milyon Suriyeli mültecinin olduğunu ifade etti.

Partililere, Suriyeli mültecilerin Türkiye'ye yük olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu bunu, hükümet cephesinden yapılan bir açıklamaya dayandırdı.

"2 MİLYON SURİYELİ, 3 MİLYON İŞSİZ ÇOCUĞUMUZ VAR"

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Çalışma Bakanı açıklama yaptı, 'Onlara çalışmak için belge, ruhsat vereceğiz. İzin vereceğiz'. Türkiye'de 3 milyon çocuğumuz işsiz. Onlara iş bulmuyorsunuz. Suriyelilere diyorsunuz ki 'sana iş bulacağız'. O zaman bu toplumun vicdanına seslenmek zorundayım. Önceliği kime vermeliyiz?. 2 milyon Suriyeli bu topraklara hangi gerekçeyle geldi? Hangi dış politika, 2 milyon Suriyeli'nin Türkiye'ye gelmesine yol açtı. Bir o kadar da Ürdün'de var. Büyük dramlar yaşandı. Sorumlusu kim? O nedenle söylüyorum Türkiye'nin yeni bir yönetime ihtiyacı var."