Haberler

Meğer suda boğulmamışlar

Haber Tarihi: 28 Ara 2014

Meğer suda boğulmamışlar

Ermenek faciasında şok gelişme

Ermenek'te su basan maden ocağından çıkan cansız bedenlerden 10 işçinin metan gazından zehirlendiği tespit edildi. Günler sonra ynı yerde bulunan 8 işçinin ise tırmandıkları tahkimat üzerinde 15 saat kurtarılmayı beklediği öğrenildi.

GAZ YÜZÜNDEN ÖLDÜLER

Karaman Ermenek faciasında kan donduran bir gerçek öğrenildi. Yapılan incelemerl sonucunda su patlaması sonucu ocakta mahsur kalan maden işçilerinin suda boğulmadığı tespit edildi. 10 işçinin metan gazından zehirleniğ hayatını kaybettiği öğrenildi.

YAŞAM ODASI KURTARIRDI

Uzmanlar, facianın yaşandığı madende yaşam odası olması durumunda su baskınından kaçarak tahkimat duvarının üzerine çıkan 8 işçinin kurtulacağını söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde zorunlu olan yaşam odalarında günlük ortalama bir kişinin bütün ihtiyaçları bulunuyor. Bu odalara sığınanlar 30 günün üzerinde yaşayabiliyor. Bu da kurtarma ekiplerinin kaçış odalarına sığınan işçilere ulaşabilmesini için yeterli zamanı sağlıyor.

SORUMLULAR TESPİT EDİLSİN

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında hazırlanan ön bilirkişi raporunda Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün kazadan sorumlu olduğunun tespit edilmesinin ardından ikinci idari soruşturma başlattı. Başsavcılık, Enerji ve Çalışma bakanlıklarına kazada sorumlulukları bulunan kişilerin tespiti için yazı gönderdi.