Haberler

Mecliste paket tartışması

Haber Tarihi: 3 Ara 2014

Mecliste paket tartışması

Hakim ve savcılara sicil affı, maaş artışı ile makul şüphe maddeleriyle tartışmalı yargı paketi mecliste kabul edildi. Son görüşmelere Kamer Genç'le AKP'li Burhan Kuzu'nun, ''Utanmaz adam'', ''beynin çalışmıyor'' tartışması damga vurdu.

Yargı paketinin en tartışmalı maddelerinden biri polisin arama yetkisi ile ilgili oldu. Yeni düzenlemeye göre şüpheli veya sanığın üstü, eşyası, konutu veya iş yeri ''somut ve delillere dayalı kuvvetli'' şüphe yerine 'makul şüphe' ile aranabilecek.

Mal varlığına el koymanın kapsamı da genişletildi. Hükümete karşı suç, hükümete karşı silahlı isyanda el koyma gerekçesi oldu.

Meclisten geçen yasa ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile yaşadığı tartışma sonrası gündeme gelen adli açılış törenide tarih oldu.

Yargının güçlendirilmesi kapsamında Adalet Bakanlıpı'na 4 bin hakim adayı alınacak. Yasa ile adli ve idari yargıdaki Hakim ve Savcıların maaşı 1154 lira artacak. Şubat 2005 ile Eylül 2013 tarihleri arasında verilen uyarma, aylıktan kesme cezaları da affedilecek.

Öte yandan tartışmalara neden olacak güvenlik paketi de bugün meclis işçileri komisyonunda görüşülmeye başlanacak.