Haberler

Mers Virüsü Paniği!

Haber Tarihi: 21 Eki 2014

Mers Virüsü Paniği!

Mers Virüsü’nü bir kaç gün önce Hac'dan dönen, 73 yaşındaki Feride isimli kadın sayesinde duyduk.

Bu virüs, Ortadoğu'da yaygın olmasıyla bilinen ve ciddi sorunlara yol açabilen bir virüs... Feride isimli kadının ateşi yükselince ve mide bulantısı olunca dün gece saatlerinde Eyüp Devlet Hastanesi acil bölümüne kaldırıldı. Hastane de acil bölümü başka hastalara kapatılırken, hastane karantinaya alındı.

Bu sabah saatlerinde, Feride isminde ki kadın,  "Mers Virüsü" şüphesiyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında hastane de tedavisi devam etmekte…

Teşhis Konumu Bekleniyor

Doktorlar açıklama yapmıyor, hasta yakınları kimseyle görüştürülmüyor. Tüm bunlar yaşanırken, bir hasta vakasıyla daha karşılaşıldı. Adana' da bir kişi Mers Virüsü şüphesiyle  Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi  Balcalı hastanesine kaldırıldı.

Hac'dan geldiği belirtilen 54 yaşındaki Osman Turan'a ilk müdahalenin yapıldığı Ceyhan Devlet Hastanesi Acil Servisi de karantinaya alındı.

Bu Sefer ki Adres ise Antalya!

Suudi Arabistan'dan aktarmalı olarak önce İstanbul'a oradan Antalya'ya hareket eden Atlas Jet'e ait yolcu uçağında Mers Paniği yolcuları korkuttu.

Prof. Dr. Yavuz Baykal ise konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baykal’ın açıklamalarını haberde ki video’dan dinleyebilirsiniz.

Haber: Berat Aşçıoğlu