Haberler

Oğul Güler'den sonra Sarraf da ifade verdi

Haber Tarihi: 24 Eki 2014

Oğul Güler'den sonra Sarraf da ifade verdi

“17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet” soruşturması kapsamında hakkında takipsizlik kararı verilen Rıza Sarraf, TBMM Komisyonu’na tanık sıfatıyla ifade verdi.

Rıza Sarraf, 4 eski bakanla ilgili “yolsuzluk ve rüşvet” iddialarını inceleyen TBMM komisyonuna İstanbul Adliyesi’nde 10 dakika süren ifade verdi. Dün de Barış Güler’in ifade verdiği öğrenildi.

TBMM’de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda çalışmalarına başladı. Komisyon üyeleri “17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet” soruşturması kapsamında hakkında takipsizlik kararı verilen Rıza Sarraf’ı tanık sıfatıyla dinledi.

Barış Güler de dinlendi

İki AK Parti ve bir CHP milletvekilinden oluşan komisyon, Pazartesi gününden itibaren başladığı çalışmalar kapsamında hakkında 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı verilen kişileri tanık sıfatıyla ifadeye çağırdı. Komisyon dün, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Rüçhan Bayar ve Özgür Özdemir’i dinledi.

İfadesi 10 dakika sürdü

Bugün de Rıza Sarraf komisyon üyelerinin daveti üzerine öğleden sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na avukatıyla birlikte geldi. Sarraf, komisyona yaklaşık 10 dakika tanık sıfatıyla ifade verdi. Soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Aydıner ile de görüşen komisyon üyeleri savcıdan dosya hakkında bilgi aldı.

16 Ekim’de takipsizlik kararı verilmişti

“17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk” soruşturması kapsamında aralarında eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında komisyon kurulmuştu. 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında savcı Ekrem Aydıner, 16 Ekim’de takipsizlik kararı vermişti. Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da bulunduğu 53 kişi hakkında delillerin usulsüz toplandığı, herhangi bir örgüte rastlanılmadığı ve suç unsurunun oluşmadığı gerekçeleriyle şüphelilerin yargılanmasına gerek görmemişti.