Haberler

PKK sempatizanları olay çıkardı

Haber Tarihi: 8 Ara 2014

PKK sempatizanları olay çıkardı

PKK sempatizanları Cizre'yi resmen savaş alanına çevirdi. İlçe sokaklarından ellerinde kalaşnikof tüfek bulunan PKK'lıların gezdikleri görülürken, yer yer silah sesleri yükseldi. Cizre'nin Nüsaybin caddesi ile Belediye caddesi üzerinde barikat kuran göstericiler yoldan geçen araçları durdurup içindeki kişilere kimlik konrtolü yaptı. Yol kesenler gelen polis ekiplerine ses bombası havai fişek ve molotoflarla saldırdı.

Polisin gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale ettiği olaylar sırasında bir polis memuru ile bir çocuk atılan molotoflar sebebiyle yaralandı. Yaralı polis ile çocuk Cizre devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis memuru tedavisinin ardından taburcu edilirken çocuğun tedavisnin sürdüğü belirtildi. Olaylar sırasında gösterşiciler bir kamu bankasının cihazına molotoflu saldırı düzenlendi. Bu sırada yüzleri maske ile kapalı bir grubun ellerinde kalaşnikof tüfeklerle bölgede dolaştıkları görüldü. Olayların sürdüğü saatlerde özellikle köprübaşı ve Nur mahallelerinden silah sesleri yükseldi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği göstericiler ara sokaklara kaçarken, olaylar geç saatlere kadar sürdü.