Haberler

Papa'nın Sözleri Kızdırdı!

Haber Tarihi: 25 Eki 2014

Papa'nın Sözleri Kızdırdı!

Yaklaşık bir ay sonra Türkiye'ye gelecek olan devlet statüsündeki Vatikan'ın başkanı olan Papa Franciscus, ziyaretinden önce Türkiye'nin hoşuna gitmeyen açıklamalar yaptı. Papa, İstanbul'dan Bizans dönemindeki adı olan "Konstantinopol" diye söz etti.

Papa Franciscus'un 28 Kasım'da yapacağı ziyareti, Türkiye için "hayati" derecede önemli. Türkiye'nin dünyaya vereceği mesaj için de "tarihi bir fırsat"…

Ancak Vatikan devletinin başkanı konumunda olan Papa Franciscus daha Türkiye’ye gelmeden Türkleri kızdıracak bir açıklamada bulundu.

Papa Franciscus Vatikan'da yaptığı açıklamada, "Türkiye" kelimesini kullanmadı bile. Papa ziyaretiyle ilgili açıklamasında İstanbul'dan söz ederken, Bizans dönemindeki adı olan "Konstantinopol" ismini kullandı. Ancak Papa'nın açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı.

Türkiye'nin kabul etmediği Fener Rum Patriği Bartholomeos'dan "Ekümenik" olarak söz ederek, katolik ve ortodoks kiliselerini yeniden birleştirmek için bu ziyareti gerçekleştireceğini söyledi. Yani Vatikan devletinin başkanı olan ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus Türkiye'ye yapacağı ilk ziyaretinden önce yaptığı bu açıklamalarla şimdiden tepkileri üzerine çekti.

Papa Franciscus, Türkiye ziyaretinin ardından Ermesintan'a giderek 1915 olaylarının 100. Yılı törenine katılacak. Papa'nın bu ziyareti sırasında da "Sözde Soykırım" sözcüğünü kullanıp kullanmayacağı ise merak konusu…