Haberler

Sarısülük'ten 'Topçu Kışlası'na tepki

Haber Tarihi: 21 Kas 2014

Sarısülük'ten 'Topçu Kışlası'na tepki

Geçen sene Haziran ayında patlayan 'Gezi Parkı' olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, Topçu Kışlasının tekrar gündeme gelmesiyle birlikte açıklamalarda bulundu.

Sayfi Sarısülük yetkililere 'vicdanlı düşünmeleri' çağrısı yaptı. Büyükşehir belediyesi'nin hazırladığı 2015-2019 yılları arasında yapacağı Stratejik planlamada Topçu Kışla'sının tekrar gündeme gelmesi tepkilere yol açtı.

Gezi Parkı'nın Topçu Kışlası'na dönüştürme çalışmalarına tepkisini gösteren Sarısülük şu açıklamalarda bulundu:

"Çocuklarımızın bir parkı vardı, onu da elinden alacaklar. Neden alıyorlar? Almasınlar. En azından gitti, orada eylem yaptılar gezdiler, boylarını gösterdiler. Bir şeyler de kazandılar. Parkı neden alıyorlar. Parktan da mı korkuyorlar? İstanbul’dan 3 gencimiz kayboldu, Hatay’dan 3 tane gencimiz kayboldu. Ankara’dan benim yavrum gitti. Neden böyle yapıyorlar? Hiç mi kendi yüreklerine ellerini koymuyorlar. Bir vicdanlı düşünsün ya. Bizim çocuklarımız artık o parkta gezmiyorlar ama yarın torunlarımız gezecek. Neden yapıyorlar, bu parktan korktukları için mi yapıyorlar? Ama parkı ellemesinler." ifadelerini kullandı.