Haberler

Su sıçratmanın cezası var

Haber Tarihi: 8 Oca 2015

Su sıçratmanın cezası var

Sürücüler yoğun kar yağışlarının olduğu bugünlerde ceza yemek istemiyorsanız daha dikkatli olmalısınız. Çünkü kaldırımda yürüyen yayaların üzerine su veya çamur sıçratmanın cezası var. Yoğun kar yağışının ardından cadde ve sokaklar çamur yuvasına döndü... Bu çamur birikintilerinden hızlı geçerken sıçrattıkları çamur veya suyla ıslatan dikkatsiz sürücülere ceza yağıyor… Vatandaşlar bu durumun son bulması için sürücüleri dikkatli olmaya davet ediyor. Aksi halde dikkatsiz araç kullanmaktan 80 TL ceza yazılıyor.. 

Dikkatsiz sürücüler yüzünden yayalar, hem kar, çamur ve su ile mücadele ediyor, hem de arabaların sıçrattığı su ve çamur yüzünden zarar görüyor.

Yayalar için yaşanan bu durum bugünlerde oldukça sık tekrarlanıyor. Yağan karın çamur ve pis suya dönüşmesi nedeniyle çoğumuz çamurlu trafik tacizi ile en az bir kez karşılaşıyoruz.

Karlı ve yağmurlu havalarda yayaları ıslanmaktan korumak için sürücülerin dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor.

Sürücülere bir kez daha hatırlatmakta yarar var. Ankara trafik amirliği sürücülere dikkatsiz araç kullanmaktan ceza yazdıklarını hatırlattı.

73. Maddeye göre yayaların üzerine su sıçratan sürücülere, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek nedeniyle 80 TL ceza yazılıyor.