Haberler

Taliban'a ağır darbe

Haber Tarihi: 19 Eki 2014

Taliban'a ağır darbe

Afganistan’da Taliban’a yönelik sürdürülen operasyonlarda 47 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin İmam Sahib ve Deşti Arçi ilçelerinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 47 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kunduz Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Said Server Hüseyni, güvenlik güçlerinin söz konusu ilçelerde Taliban'a karşı yürüttüğü operasyonlar sırasında militanlarla çatışmaya girdiğini aktardı. Çatışmalarda 47 örgüt üyesinin öldürüldüğünü ifade eden Hüseyni, 53 militanla bir polisin de yaralandığını belirtti.

Hüseyni, operasyonlar sonucu daha önce Taliban kontrolünde olan bölgelerin tekrar güvenlik güçlerinin eline geçtiğini, Deşti Arçi'de ise operasyonun devam ettiğini vurguladı.

Kunduz'un çeşitli bölgelerinde Taliban safında faaliyet yürüten yabancı militanların da bulunduğunu dile getiren Hüseyni, militanların, güvenlik güçleriyle yüz yüze çatışacak gücünün olmadığını ifade etti.

Taliban'dan henüz bir açıklama yapılmazken, Kunduz'un farklı bölgelerinde operasyonlar sürüyor. Kunduz'un merkezine bağlı Gül Tepe bölgesinde yaklaşık bir ay önce de çıkan çatışmada da 11 Taliban üyesi öldürülmüştü.