Haberler

Tuğçe Albayrak Son Yolculuğuna Uğurlandı

Haber Tarihi: 3 Ara 2014

Tuğçe Albayrak Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kahraman Türk kızı Tuğçe Albayrak'ı artık hepimiz biliyoruz. Genç kız Almanya'da saldırıya uğrayan iki genç kızı kurtarırken canından olmuştu. İşte o cesur Türk kızı için bugün Almanya'da cenaze töreni düzenlendi. Son yolculuğuna uğurlanan genç kızın törenine yüzlerce kişi katıldı.

Kahraman Türk kızı Tuğçe Albayrak yüzlerce insanın katıldığı cenaze töreninde, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. 22 yaşındaki genç kız Almanya'da 15 kasım cumartesi günü bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken saldırıya uğramıştı. Saldırıda ağır yaralanan ve 28 kasım cuma günü yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak için bugün cenaze töreni düzenlendi. Albayrak için düzenlenen cenaze törenine ailesi, arkadaşları, akrabalarının yanı sıra Berlin Büyükelçisi, Hessen Başbakanı ve Cumhurbaşkanı vekili ile çok sayıda vekili ile vatandaş katıldı.

Cenaze törenini Alman kanallarından biri canlı yayın ile izleyicilere aktardı. Türk islam derneği camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası, genç kız doğup büyüdüğü yer olan Salmünster kenti mezarlığında toprağa verildi.