Haberler

Uçak kazasında flaş gelişme

Haber Tarihi: 21 Eki 2014

Uçak kazasında flaş gelişme

Rusya, Total'in üst düzey yöneticisi Christophe de Margerie'nin de öldüğü uçak kazasıyle ilgili flaş bir bilgi paylaştı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Fransız petrol şirketi Total'in üst yöneticisi Christophe de Margerie'nin öldüğü kazada, Margerie'yi taşıyan özel jetin pistte çarpıştığı kar temizleme aracının şoförünün olay sırasında alkollü olduğu belirtildi.

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Vladimir Markin, basına yaptığı açıklamada, "Kar küreme aracını kullanan kişinin alkollü olduğunu tespit ettik. Ayrıca bazı havalimanı çalışanlarının kazadaki kusurlarının araştırılması için açığa alınması söz konusu" diye konuştu. 

Soruşturma kapsamında, kule ve pistteki teknik personelin yönlendirmeleri, kar temizleme aracının hareketleri ve hava şartlarının detaylı şeklide incelendiği öğrenildi. 

Margerie'yi taşıyan Falcon tipi özel jetin gece geç saatlerde Vnukovo Havalimanı'ndan havalanmak üzere pistte hızlandığı sırada kar küreme aracıyla çarpıştığı bildirilmişti. Margerie ile uçağın mürettebatından üç kişi çarpışmanın etkisiyle alev alan uçakta hayatını kaybetmişti.