Haberler

Umuda Yolculuk Ölümle Bitti

Haber Tarihi: 4 Kas 2014

Umuda Yolculuk Ölümle Bitti

İstanbul Rumeli Feneri açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batmasıyla yaşanan facia dün meydana gelmişti. Küçücük bir tekneye 43 kişi bindirilmiş adeta faciaya davetiye çıkarılmıştı. Kaçak göçmenlerin umuda yolculuğu ölüme yolculuğa dönmüştü. Bölgede bugün yine hareketli saatler yaşandı. Çünkü 43 kişiden 13 kişiye hala ulaşılamıyor. Bu nedenle arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

24 kişiye mezar olan o tekne sonunda kıyıya çıkarıldı.M8 metreydi. İçine en fazla 8 kişi alabilirdi. Ancak küçücük tekneye tam 43 kişi bindi. Sonuç ise korkunç

İstanbul boğazında kaçak göçmenleri taşıyan tekne dün Rumeli Feneri açıklarında alabora oldu. 43 kişiden, 24 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 6 kişi de sağ olarak kurtarıldı. Ancak 13 kişi hala kayıp.

Kaçak göçmenlerin ne ölüsüne ne de dirisine ulaşılabiliyor. Bugün bölgede arama kurtarma çalışmaları havadan ve karadan devam etti. Sahil güvenlik, kıyı emniyeti, afad, jandarma, su altı ekipleri...

Herkes kaçak göçmenleri bulabilmek için seferber oldu. Bugün bölgeye istanbul valisi vasip şahin ile istanbul emniyet müdürü selami altınok gelerek incelemelerde bulundu.

İncelemeler devam ederken 10 kişilk grup bölgeye gelerek basın açıklaması yaptı. Hükümetin göçmen politikasını eleştirdi.