Haberler

Validebağ'da Sular Durulmuyor

Haber Tarihi: 27 Eki 2014

Validebağ'da Sular Durulmuyor

Validebağ korusuyla ilgili gelişmeleri günlerdir sizlere aktarıyoruz. Bölgede gerginlik ve eylemler gece gündüz demeden devam ediyor. Ne mahalleli eylemlerinden vazgeçiyor ne de polisler bölgedeki engellemelerinden. Dün gece bölgede yine eylemler vardı. Yağmura rağmen çevreciler brandalar altında protestolarına devam etti. Ve bugün…. Bugün de mahlalleli ilginç bir yöntem buldu. Araçlarını inşaat alanının girişine park eden çevreciler giriş çıkışlara izin vermedi. Tabi polis olaya el koyunca bakın ortaya nasıl manzaralar çıktı. 

Yağmur çamur demediler. Brandalar altında eylemlerine devam ettiler.

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ korusunun yanında yapılacak olan cami inşaatı yapımına tepkiler çığ gibi büyüyor. Koru dün gece yine protesto gösterilerine sahne oldu. Yağmura rağmen göstericiler piknik alanı kurarak, geceyi koruda geçirdi.

Sabah saatlerinde korudaki eylem devam etti. Ancak bu kez gösteiciler farklı bir yol denedi. Mahkeme kararına rağmen inşaatın durdurulmamasına tepki gösteren çevreciler çalışmaları engellemek için araçlarını inşaat alanının girişine park etti.

Kimi araçların üzerine çıktı Kimi de bay bay etti.

Otomobillerinden inmeyerek inşaata tepki gösteren vatandaşlara polis 80 tl’lik park cezası kesti. Cezaya rağmen araçlarını kaldırmayan eylemciler ile polis arasında tartışma yaşandı. Polis, park edilen araçlara trafik cezası kestikten sonra araçlar çekicilerle kaldırdı.